Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: anspa
Категория: Забавление
Прочетен: 49876
Постинги: 31
Коментари: 12
Гласове: 147
Архив
Постинг
16.08.2007 22:52 - Смъртта и мислите които води след себе си
Автор: anspa Категория: Други   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2007 19:16


Има моменти,когато смъртта е близо до теб, моменти в които си е отишъл скъп за теб човек. Тогава изместваме фокуса на мислите си от жилището, колата, работата ...Тогава оценяваш истинските неща в живота си - да обичаш и да бъдеш обичан, да отделяш време на близките си. Смъртта неминуемо повдига и въпроса дали тя е точката в нашия живот или само запетая?
Според Библията тя е краят на един и началото на друг етап от живота на човек. В книгата  Послание на апостол Павел към евреите, която е част от Библията, в глава 9 стих 27 се казва
 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,.По време на този съд се разглежда живота на човек и се определя неговата по-нататъшна съдба- живот в присъствието на Бог или извън него, рай или ад. Какво определя дали човек ще се спаси и ще остане в  божието присъствие? Ето какво е написал отново апостол Павел този път в писмото си до римляните, което също е част от Библията в глава 10:

9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.

10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.

11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".

 

Колко малко се иска от нас! Да изговорим с устата си и да повярваме, че Исус Христос е Господ и Бог го е възкресил от мъртвите. Да го призовем за наш спасител и тогава неговото възкресение става наше възкресение в деня на смъртта ни. Малко, защото сам Исус Христос свърши цялата работа и на нас остави само избора  да се отъждествим с него чрез изповед за да се отъждестви и той с нас в смъртта ни. Защо го направи? Ами вижте какво е казал апостол Йоан в своето евангелие в 3 глава :

16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.

18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.

 

А отново Йоан в първото си писмо  добавя в 4 глава: Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.

И така тази наша изповед и вяра ни осигуряват живот в Божието присъствие, но не е необходимо да чакаме до смъртта си. Цялата Библия е изпълнена с доазателства и обещания за божията подкрепа в нашия живот още сега тук на тази земя.

Бог чрез пророка си Мойсей в книгата Второзаконие казва:

Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Изборът е в твоите ръце!



Тагове:   води,   смъртта,   мислите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене